Meglepetések hajtják Amerikát

Vágólapra másolva!
A vállalati szektorból érkező meglepően jó hírek miatt vevői nyomás alakult ki a New York-i tőzsdéken a keddi nyitás után. A Dow Jones a rajt után nem sokkal 0,6 százalékkal 8326 pontra gyarapodott. Ezzel párhuzamosan az S&P 500 ugyancsak 0,6 százalékkal, a technológiai papírok teljesítményét tükröző Nasdaq pedig 0,7 százalékkal erősödött.
Vágólapra másolva!

A legjobban teljesítő papírok között van a Yahoo. Az internetes keresőjéről ismert vállalat árfolyama azt követően emelkedett több mint 10 százalékkal, hogy a cég elnöke bejelentette lemondását. A befektetők szerint ez megnyithatja az utat a Microsoft és a Yahoo házassága előtt.

A mezőny másik legjobbja a Hewlett-Packard, a cég ugyanis a várakozásoknál jobb eredményekről adott számot. A világ egyik legnagyobb számítógép-gyártója ugyanis 19 százalékkal 33,6 milliárd dollárra növelte árbevételét, ami meghaladja az elemzői prognózisokat. A részvényenkénti nyereség 1,03 dollár lett, szemben az elemzői várakozásokban szereplő 1 dollárral. A HP közölte továbbá, hogy az üzleti év egészében várhatóan 3,88-4,03 dollár között lesz a nyereség, szemben a 3,86 dolláros előrejelzésekkel. (A cég most csak a főbb számokat közölte, a részletes eredmény november 24-én jelenik meg.)

A Home Depot piacát is elözönlötték a vevők, a cég árfolyama 4 százalékkal emelkedett. Bár a kiskereskedelmi lánc nyeresége 30 százalékkal esett, a részvényenként 45 centes eredmény felülmúlja a 38 centes előrejelzéseket, ez pedig vonzóvá tette a papírokat.