Elérhetetlenek a bezárt ElektroPont vezetői

Vágólapra másolva!
Nem engedték be kedden az elmaradt bérükről és a munkaviszonyukról tárgyalni akaró dolgozókat az Elektro Computer Zrt. bajai közopntjába. A bezárt ElektroPont üzletlánc még a gyedet és a táppénzt sem fizette ki az alkalmazottaknak - írja a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

Október 31-én országszerte 70 üzletét zárta be az elektronikai cikkeket áruló ElektroPont üzletlánc. Még legalább 300 dolgozónak nem mondtak fel, és nem fizették ki az októberre járó fizetéseket sem. A táppénzen, illetve gyeden lévő alkalmazottak nem kapták meg a november első felében esedékes társadalombiztosítási járandóságaikat sem.

Az APEH november 5-én zárolta a cég számláit. A cégvezetők ugyanakkor kedd délelőttig nem jelentették be a fizetésképtelenséget a cégbíróságon, és a tömeges elbocsátást sem a az illetékes munkaügyi központnál. A hitelezők szintén nem kezdeményeztek felszámolási eljárást. A dolgozók attól félnek, hogy a cég nem hajlandó nekik felmondani, azt akarja, hogy ők mondjanak fel, így megúszva a végkielégítések kifizetését.

Az alkalmazottak megpróbáltak, de nem tudtak bejutni a vállalat központi telephelyére, a tulajdonost vagy a vezérigazgatót sem sikerült elérniük. A biztonsági őrtől csak egy aláírás nélküli, fénymásolt tájékoztatót kaptak arról, hogy egy újonnan megnyitott számláról fizetik ki a járandóságokat. Hogy mikor, arról nincs hír - számol be a Népszabadság.