43 dollár alatt az olaj ára

Vágólapra másolva!
Több mint három dollárral csökkent a kőolaj ára csütörtökön Londonban és New Yorkban. Nem végleges adatok szerint a londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent januári lejárata 3,07 dollár gyengüléssel 42,37 dolláron fejezte be a napot. A New York-i West Texas Intermediate amerikai könnyűolajfajta januári jegyzése 3,02 dollárral 43,77 dollárra süllyedt.
Vágólapra másolva!

A válság további híreit itt olvashatja!

Előzőleg, még csütörtökön délután, több mint egy dollárral csökkent a kőolaj ára Londonban és New Yorkban. A 44 dollár alá esés - ez óriási zuhanás ahhoz képest, hogy idén nyáron még 140-150 dollár között mozgott az energiahordozó hordónkénti ára.

Végül több mint három dollárral csökkent a kőolaj ára csütörtökön Londonban és New Yorkban. Nem végleges adatok szerint az Intercontinental Exchange (ICE) londoni IPE-jegyzésében az északi-tengeri Brent januári lejárata 3,07 dollár gyengüléssel 42,37 dolláron fejezte be a napot. A New York-i árupiacon (NYMEX) a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) amerikai könnyűolajfajta januári jegyzése 3,02 dollárral 43,77 dollárra süllyedt.

Árgyengítő tényező volt továbbá az erősödő dollár. Ennek a következtében megdrágult a nem dollárral fizetők számára a dollárban jegyzett kőolaj vásárlása.

Az olaj ára idén júliusban még rekordon állt: 147,27 dollárba került az energiahordozó akkor még.