Elbocsátástól fél az ukránok harmada

Vágólapra másolva!
Az ukrán munkavállalók 37 százaléka tart a munkahelyi leépítésektől - írja az egyik helyi közvélemény-kutató cég felmérésének eredményeit ismertetve a beregszászi Kárpátinfó hírportál.
Vágólapra másolva!

A válság további híreit itt olvashatja!

A kutatás adatai szerint Ukrajnában a munkavállalók a válság hatására sokkal borúlátóbban ítélik meg saját helyzetüket, mint a munkahelyükét. A megkérdezett alkalmazottak négyötöde számít arra, hogy a gazdasági válság a következő évben hátrányosan érinti majd a családját, miközben csak valamivel több mint kétharmaduk vélekedik úgy, hogy a munkaadójának is gondjai lesznek.

A Forex Club információs és elemző központjának előrejelzése szerint Ukrajnában 2009 nyarára a munkanélküliek száma jelentősen meghaladhatja a 2 milliót. A bányászatban és a kohászatban, valamint a vegyiparban 130 ezer főt, az építőiparban és a bankszektorban pedig 70 ezret fenyeget elbocsátás.

Az elbocsátások következő hulláma, mely elsősorban a fogyasztói szektorban lesz érezhető, szakértők szerint január végén, február elején várható Ukrajnában.