Állami segítséget kér a GM-leány

Vágólapra másolva!
"Titkos tárgyalásokon" kért állami garanciákat a csőd fenyegette amerikai General Motors autógyár brit leányvállalata, a Vauxhall.
Vágólapra másolva!

A cég a szombati The Times értesülése szerint Lord Mandelsont, a brit kormány üzleti ügyekért felelős miniszterét kereste meg a garanciavállalás érdekében. Ez az első eset a hitelválság kezdete óta, hogy egy olyan magánvállalat fordul a brit kormányhoz segítségért, amely nem a pénzügyi-banki szektorban tevékenykedik.

A brit lap úgy tudja: a Vauxhall kezdeményezése után más, külföldi tulajdonban lévő járműipari cégek, köztük a Ford és a Honda képviselői is felkeresték Mandelson hivatalát, tartva attól, hogy a Vauxhall megsegítése esetén versenyhátrányba kerülnek.

A Vauxhallt, amely 1857-ben alakult szivattyú- és motorgyárként, 1925-ben vette meg a General Motors 2,5 millió - mai árakon számolva hozzávetőleg 380 millió - dollárért. Az ötezer főt alkalmazó brit cég pontosan ugyanazokat a modelleket gyártja, mint az Opel - amely szintén a GM tulajdonában van -, de a brit piacra készülő, jobbkormányos modellek a Vauxhall márkanevet viselik.

A csődveszéllyel küszködő General Motors esetleges összeomlásával Nagy-Britanniában legalább 50 ezer állás veszne oda, tekintettel a Vauxhall-üzemek széles beszállítói körére.

A brit bankszektor megmentésére a kormány és a Bank of England - a brit jegybank - összességében 500 milliárd fontnak megfelelő, közvetlen tőkejuttatásokat és garanciavállalásokat tartalmazó programot hirdetett meg. Ennek keretében, hosszú évtizedek óta először, bankállamosításra is sor került. Elemzők az autóiparban nem tartanak valószínűnek ilyen szintű állami mentőprogramot; szakértői vélemények szerint az ágazat áthidaló hitelekben reménykedhet.

A brit gazdaság máris elkezdődött - elemzői előrejelzések szerint várhatóan súlyos - recessziójának legújabb látványos jeleként a Brit Járműgyártók és -kereskedők Szövetsége a héten közölte: novemberben 36,8 százalékkal zuhantak az autóeladások Nagy-Britanniában a tavalyi azonos hónap forgalmához képest. Ez csaknem három évtizede a legnagyobb éves szintű visszaesés a havi járműértékesítésben.