Belga autóvásár: egyet fizet, kettőt vihet

Vágólapra másolva!
Mint a koktéloknál: egyet fizet, kettőt vihet akciót hirdetett egy belga autókereskedő. Az átlagosan évi 10 000 új és újszerű autót értékesítő antwerpeni üzletember november végétől december 15-ig futtatja a fenti szlogent.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt

Az időszak alatt a vásárlók kiválaszthatnak egy teljes árú járművet egy megadott palettáról, melyben a legolcsóbb autó 22 800 euró (körülbelül 6 millió forint). Emellé pedig választhatnak egy másodikat ingyen, olyanok közül amelyeknél a legdrágább modell 14 000 euró (körülbelül 3,7 millió forint) - írja a Reuters.

"Az emberek csak úgy áramlanak ide itthonról és külföldről is" - mondta Ivo Willems, a szalon kereskedelmi igazgatója. Elmondása szerint tízszer annyian látogatták meg a nyolc kiállítótermüket, mint ahányan szokták. "Az emberek még manapság is vesznek kocsikat, csak meg kell adni nekik minden kedvezményt, amit csak lehetséges" - vallja a szakember.

A rendkívüli akciót segíti az is, hogy a válság által igencsak megviselt autóipar bármit megtesz, csak hogy értékesíteni tudja termékeit. Belgiumban az új gépjárművek regisztrációja 16,4 százalékot esett vissza novemberben, az egy évvel azelőtti adatokhoz képest.