Autók tízezrei várnak eladásra

Vágólapra másolva!
Különböző akciókkal, akár milliós árkedvezménnyel próbálják értékesíteni az új autókat a magyarországi kereskedők. Erre szükség is van, a Népszabadság cikke szerint ugyanis ötvenezer eladatlan új autó áll a telepeiken.
Vágólapra másolva!

Az elemzéseket készítő nemzetközi cég, a JATO nem végleges adatai szerint az idén 154 ezer új személyautó és 21,3 ezer kishaszonjármű eladásával lehet számolni Magyarországon, ami 10,2, illetve közel 3 százalékos visszaesést jelent - derül ki a keddi Népszabadságból.

Jövőre még rosszabb lesz a helyzet, a derűlátó előrejelzések 140 ezer személyautó eladásával számolnak, a pesszimistább jóslatok 120 ezer gépkocsi eladását valószínűsítik.

A piaci visszaesés miatt a kereskedők egyre vonzóbb ajánlatokkal álltak elő. Korábban csak a nagyobb árketagóriákban fordult elő akár milliós árengedmény, most azonban az kisautóknál esetében is van példa drasztikus leértékelésre. Nyár óta a legolcsóbb autók körében 40 százalékkal nőtt a kínálat, jelenleg 70 típust lehet megvásárolni 2,5 millió forintnál kevesebbért.

A kereskedők arra bíztatnak, hogy most érdemes vásárolni, mert nagyon sok autót 240 forint alatti euróárfolyam mellett hoztak be az országba. Ugyanakkor nem szabad elkapkodni a vételt, tekintettel a bőséges készletre, óvatos becslések szerint a kereskedők telepein a ötvenezer eladatlan új gépkocsi áll.