New York tart az újabb rossz adatoktól

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Az utóbbi három kereskedési nap erősödése után eséssel nyitott hétfőn a New York-i tőzsde. A MarketWatch szerint a jelenség arra vezethető vissza, hogy úgy hírlik, ismét nagyon kevezőtlen adatok várhatók az amerikai autóeladások és a beruházások alajulásáról.

A Dow Jones ipari átlag 81,60, a technológiai papírok teljesítményét összesítő Nasdaq Composite mutató 13,31, míg a legnagyobb 500 részvényt tömörítő S&P index 7,98 pontos csökkenéssel indított hétfőn. A hetet egyébként nagyban meghatározhatja a pénteken nyilvánosságra hozandó friss munkanélküliségi adatok miatti befektetői aggodalom.

A Wall Street korai veszteségei lehúzták a vezető nyugat-európai tőzsdék mutatóit is, melyek közül a londoni FTSE-100 a New York-i nyitáskor már 0,2 százalékos, a párizsi tőzsde CAC-40 indexe pedig 0,3 százalékot meghaladó veszteségben volt. A frankfurti DAX-30 eközben elvesztette minimális emelkedését.

A határidős piac nyersolajára is csökkenést mutatott a hétfői New York-i tőzsdenyitásnál: az amerikai WTI jegyzése 46,21 dollárnál járt, a Brent olajé 49,53 dollárnál. Reggel a WTI olajfajta ára még 85 cent emelkedéssel 47,19 dolláron állt.