Nem tudta tartani terveit a Praktiker

Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Nem tudta teljesíteni a 2008-as évre kitűzött forgalmi terveit a Praktiker a németországi recesszió, illetve a kelet-európai valuták gyengülése miatt. A csoport forgalmát jelentősen befolyásolta, hogy legnagyobb piacán, Németországban 6,9 százalékkal 2,67 milliárd euróra esett vissza az értékesítés.

Németország második számú barkácsáruházlánca az előzetes adatok szerint 3,91 milliárd euró bevételre tett szert tavaly, 1 százalékkal kevesebbre az egy évvel korábbinál, miközben eredetileg egyszámjegyű forgalomnövekedésre számított az előző évhez képest.

Németországon kívül az árbevétel 14,6 százalékkal 1,24 milliárd euróra emelkedett, mindamellett több kelet-európai valuta gyengülése miatt megtört a növekedés lendülete. E nélkül 16,3 százalékkal nőtt volna a nemzetközi forgalom.

A társaság elnöke szerint a nehéz konjunkturális helyzetben már az is jó eredménynek számít, hogy kis híján tartani tudták a 2007. évi rekord bevételi eredményt. Nyereségadatot a cég egyelőre nem közölt, az összes végleges adatot március végén hozzák nyilvánosságra.