Nem lehet panasz az Audira

Vágólapra másolva!
Jó évet zárt a magyar Audi, amely a motorgyártás terén hasonló teljesítményt nyújtott, mint 2007-ben, míg autókból 6 százalékkal több készült a győri üzemben.
Vágólapra másolva!

Nem panaszkodhat az Audi magyar leánycége. A győri üzemében az Audi Hungaria Motor Kft. a múlt év során 1,9 millió motort gyártott, ami megfelel az előző évi teljesítménynek. Ezzel párhuzamosan a járműgyártás terén bővülést ért el a magyar Audi, az előző évhez képest 2008-ban közel 6 százalékkal több, összesen 60 359 autó gurult le a gyártósorról.

"Büszkék vagyunk arra, hogy az Audi Hungaria a 2008-as évet az utóbbi 2 hónap erősen megváltozott piaci körülményei ellenére is kiváló termelési darabszámokkal zárta. Az elmúlt évben 13 új, még kedvezőbb fogyasztású motor sorozatgyártását kezdtük meg" - mondta Frank Dreves, a kft. felügyelőbizottságának elnöke, az AUDI AG termelésért felelős elnökségi tagja, és hozzátette: "a járműgyártásban a 2008-as évet az Audi A3 Cabriolet sorozatgyártásának felfutása határozta meg. Ezzel a gépjárművel a harmadik modell gyártása indult meg a győri szerelősoron".

A létszám minimálisan növekedett az előző évhez képest: 2007 végén 5789 dolgozónak adott munkát az Audi Hungaria, egy évvel később pedig 5845 álltak alkalmazásban a cégnél.