Rossz negyedévre számít a Volkswagen

Vágólapra másolva!
A német Volkswagen autógyár tavaly elérte bevételi és üzemi eredménytervét, de az idén az első negyedév veszteséges lehet - mondta a Börsen-Zeitung üzleti lapnak Hans Dieter Poetsch. Az autógyártó konszern pénzügyi igazgatója szerint ebben az évben 15 százalékkal szűkülhet a világ autópiaca.
Vágólapra másolva!

A Volkswagen több gyárában rövidített munkaidőt vezet be öt napra február végén, a lépés a 92 ezer alkalmazott kétharmadát érinti.

Emellett a cég mexikói leányvállalatától 900 dolgozót bocsátanak el; a spanyolországi leánycég, a Seat az idei első félévben csökkenti termelését katalóniai gyárában; a csehországi vállalat, a Skoda Auto pedig a tervek szerint az idei első félévben péntekenként le fog állni.

A Volkswagen becslése szerint a személyautók világpiaca a múlt év első háromnegyedében 1,4 százalékkal kisebb volt, mint egy évvel korábban. A Volkswagen-csoport ugyanakkor jól szerepelt, a vizsgált időszakban világszerte 4 797 383 autót adott el, ami 3,9 százalékos növekedést jelentett. éves összevetésben. A pénzügyi igazgató szerint 2009-ben rosszabb lesz a helyzet, szerinte összességében 15 százalékkal zsugorodhat a világ autópiaca.