New Yorkban a bankok ralliztak

Vágólapra másolva!
Elsősorban a bankok - közülük a Bank of America és a Citigroup 6 százalékkal dráguló - részvényeinek köszönhette a New York-i tőzsde fő mutatója, a DJIA, hogy a keddi napot 8175 ponton, azaz hétfőhöz képest 0,7 százalékos emelkedéssel tudta zárni. Az euró a New York-i tőzsdezáráskor 1,3183 dollárt ért.
Vágólapra másolva!

A technológiai részvénypiacon a Nasdaq composite 1505 pontig jutott, egy százalékkal emelkedett, elsősorban az Intel és a Texas Instruments részvény drágulásának köszönhetően.

Három órával zárás előtt kedden a Wall Street igen már pozitív hangulatban volt: a New York-i tőzsde DJIA indexe másfél százalékos pluszban állt, a Nasdaq piac vezető indexe 1,15 százalékosban.

A Dow emelkedését részben pénzügyi részvények, mindenek előtt az American Express papír drágulásának lehet köszönni. Utóbbi a vártnál jobb eredményadatokat közölt.

A technológiai piacot a Texas Instruments számítástechnikai cég nagy létszámcsökkentési terve és ennek hatásaként 3,6 százalékos részvényárfolyam-emelkedése húzta fel.

Emelkedéssel nyitott a Wall Street kedden: a tőzsde DJIA mutatója a kereskedés első perceiben 30,51 pontos, 0,38 százalékos növekedést jelzett, a Nasdaq piac összetett mutatója 5,22 pontos, 0,35 százalékos nyereséget. Mintegy húsz perccel később a DJIA mutató 54,08 pontos, 0,67 százalékos, a Nasdaq piac indexe pedig 12,96 pontos, 0,87 százalékos erősödésnél járt. Az euró ekkor 1,3220 dollárt ért.