Csökkentek a bérek a magyar Suzukinál

Vágólapra másolva!
Idén kevesebbet vihetnek haza az esztergomi Suzukinál dolgozók. A fizetéscsökkenés oka a pótlékok csökkenése, az alapbérekhez nem nyúlt a vállalat - közölte szerdán az MTI-vel a vállalat kommunikációs vezetője, azzal a hírrel kapcsolatban, hogy a japán anyavállalatnál a leállások idejére részlegesen csökkentik a dolgozók bérét.
Vágólapra másolva!

Ruska Viktória elmondta, az alapbérhez kapcsolódó pótlékok az éjszakai műszak és a szombati munka megszűnése miatt csökkennek, mivel a gyár hetente öt napot termel, két műszakkal.

Japánban februárban három-öt napra felfüggesztik az autó- és a motorkerékpár-gyártást a Suzuki öt telephelyén, ilyen intézkedésre 1975 óta nem került sor. A kommunikációs vezető tájékoztatása szerint Esztergomban nem terveznek hosszabb leállást, azonban havonta 1-1 napot kivesznek a gyártási tervből.

A Magyar Suzuki Zrt. december elejétől február közepéig 1.200 fővel csökkenti dolgozóinak létszámát. A társaság a kereslethez alkalmazkodva csökkentette a termelési terveit. Tavaly 280.000 gépjárművet gyártottak, az idei gyártási terv pedig egyelőre 200-210 ezer gépkocsi, azonban piaci fejleményeket követve a terveket havonta felülvizsgálják - közölte Ruska Viktória.