Bajnai: 50 milliós támogatás is felvehető

Vágólapra másolva!
Könnyített feltételekkel, akár 50 millió forintig vissza nem térítendő támogatást nyújt a vállalkozásoknak a válságra való tekintettel a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség - mondta Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter a csütörtöki rendkívüli parlamenti ülésen.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség január végén 20 milliárd forintos kerettel meghirdeti az első, a válság körülményeihez igazodó európai uniós pályázatokat, a mikro és kisvállalkozások mellett középvállalkozásoknak is - közölte a gazdasági miniszter. Bajnai Gordon hangsúlyozta, hogy az EU-s pályázatok nyomán 2009-2010-ben összesen kétezer milliárd forint értékű megrendeléshez juthat az építőipar.

A miniszter emlékeztetett arra, hogy a magyar kormány 2008 októberében elsőként hirdette meg azt a válságkezelő programot, amely arról szólt, hogy a munkaadók és munkavállalók válságára hogyan találjon megoldást a kormány. A kormány munkahelyvédő programokat is indít, ugyanis uniós forrásokból több mint 50 milliárd forintot csoportosítottak már át erre a célra - közölte. Hozzátette: ez az összeg mintegy 100 ezer munkahely megóvását teszi lehetővé 2009-ben.