Románia "nem zárja ki" az IMF segítségét

Vágólapra másolva!
Romániának "sok lehetősége" van bármilyen finanszírozási probléma megoldására, és "nem zárja ki" a Nemzetközi Valutaalap (IMF) vagy az Európai Bizottság segítségét, mondta Emil Boc román miniszterelnök csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Problémánk van a hiányfinanszírozással, de sok megoldás áll rendelkezésünkre, közte az EU és az IMF. Egyiküket sem zárjuk ki, és később döntést fogunk hozni - mondta Boc újságíróknak a kormány ülése után.

Korábban az IMF egy szóvivője azt mondta, hogy Románia nem kért hitelkeretet a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF), az IMF küldöttsége csak az idei gazdasági kilátásokról tájékozódik Romániában.

Előzőleg európai uniós illetékesek azt mondták a Reuters hírügynökségnek szintén csütörtökön, hogy az IMF-delegáció romániai látogatásával egy időben a román kormány tárgyalásokat kezdett az Európai Bizottsággal egy gazdaságsegítő kölcsön ügyében.

Az IMF szóvivője, David Hawley elmondta: az IMF küldöttsége jelenleg Romániában tartózkodik, azonban egyelőre csak a nemrég megvalósított fejlesztéseket és az ország ez évi kilátásait vitatják meg a román kormánnyal.

A szóvivő hozzátette: semmilyen megkeresés nem érkezett a román féltől arra vonatkozóan, hogy kezdjenek tárgyalni készenléti hitelkeretről.