Obama cikkben védte a bankmentést

Vágólapra másolva!
Barack Obama amerikai elnök a The Washington Postban csütörtökön közölt cikkében állt ki a gazdasági ösztönző csomag mellett, a pártos szembenállást félretéve gyors cselekvést kérve a kongresszustól.
Vágólapra másolva!

Olvassa el itt a válság híreit!

Az amerikaiak sürgős, bátor és bölcs cselekvést várnak Washingtontól, olyat, amely segít kivezetni az országot a válságból, írta az elnök a liberális hangvételű újság véleményrovatában.

Az új amerikai elnök azt hangsúlyozta, minden egyes nappal, amennyivel később foghat hozzá a kormány a helyzet kezeléséhez, újabb amerikaiak veszítik el állásukat, megtakarításukat és házukat. "Ha semmit nem teszünk, ez a recesszió évekig elhúzódhat, a gazdaság további 5 millió munkahelyet veszít el, a munkanélküliség két számjegyűvé válik" - figyelmeztetett. Mint írta, tétlenség esetén a nemzet mélyebbre fog süllyedni a válságba, amelyet egy ponton túl már nem lehet megfordítani.

"Ezért kell sürgősen elfogadni a felépülési tervet, amely a kongresszus előtt van", írta az elnök, azt ígérve, hogy annak segítségével az elkövetkező 2 évben több mint 3 millió munkahelyet lehet majd teremteni vagy megőrizni és az amerikai dolgozók 95 százaléka azonnali adókönnyítést kap. A csomag fokozni fogja a vállalatok és magánszemélyek költekezését egyaránt, megerősíti a gazdaságot.