Vágólapra másolva!
A válság miatt nagyobb lehet a kereslet a rugalmas foglalkoztatásban alkalmazottak, így a kölcsönzött munkaerő iránt - mondta Molnár Attila, a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Pannonjob Kft. szakmai igazgatója az MTI-nek.
Vágólapra másolva!

Munkaerő-kölcsönzési tevékenységüket elemezve Molnár Attila elmondta, hogy néhány partnercégük megvált dolgozóitól, valamint a felvételek is visszaestek. Rámutatott ugyanakkor, hogy ellentétes tendenciák figyelhetők meg a felvételeknél. A fizikai dolgozók iránti kereslet csökkent ugyan, de ezzel egyidejűleg nőtt a felvétel a szellemi munkakörökbe: főként az informatika és az értékesítés területére keresnek új embereket, és a cégük által kölcsönzött munkaerő felét a szellemi foglalkozásúak teszik ki.

Molnár Attila úgy véli, hogy a válságot a munkaerő-kölcsönzés is megérzi, de várhatóan a fellendülés is itt fogja először éreztetni a hatását. A munkanélküliség ellenére az ország egyes területein - például Nyugat-Magyarországon még mindig nehéz alkalmas munkaerőt találni - így a munkaerő-kölcsönző cégek a jelentős munkanélküliségtől szenvedő területekről toborozzák a dolgozókat, és szállítják őket munkahelyükre.