Magyarország felkerült a válságtérképre

Vágólapra másolva!
Magyarország is szerepel azon a világtérképen, amelyet a Reuters készített a világgazdasági válság hatásainak ellensúlyozását célzó, jelentősebb gazdaságösztönző lépésekről. A listán a világ legerősebb gazdaságai szerepelnek, a kevés kivétel egyike a Kelet-Közép-Európát egyedül képviselő Magyarország.
Vágólapra másolva!

A Reuters hírügynökség internetes oldalán megjelent grafika szerint a válság miatti legnagyobb mértékű gazdaságösztönző csomagot mostanáig Kína jelentette be, de a 2047 milliárdos összegben szerepelnek a kínai kormány vidéki fejlesztési projektjei is.

A második helyen az Egyesült Államok áll 993 milliárd dollárral, harmadik Japán (485 milliárd), és negyedik az Európai Unió (257 milliárd). Az uniós országok közül ugyanakkor többnek van saját programja is, ebben a sorban jelenik meg Magyarország, 6,1 milliárd dolláros csomagjával megelőzve Portugáliát (2,8 milliárd) és Svédországot (2,7 milliárd). A magyar kormány decemberben jelentette be a vállalkozások számára indított 1400 milliárd forintos hitelprogramot.

Európából Franciaországot, Hollandiát, Nagy-Britanniát, Németországot, Norvégiát, Olaszországot, Oroszországot és Spanyolországot tüntették még fel, a grafikán szerepel továbbá Ausztrália, Dél-Korea, India, Kanada, Szingapúr, Tajvan, Thaiföld és Új-Zéland.