Vágólapra másolva!
A német E.ON 2011-ig 1,5 milliárd euróval tervezi csökkenteni a költségeket a gazdasági válság okozta negatív hatások ellensúlyozására. Wulf Bernotat vezérigazgató keddi közleménye szerint a takarékossági intézkedések leépítéseket is hozhatnak magukkal.
Vágólapra másolva!

A világ második számú energetikai csoportja, az E.ON 3,3 milliárd euró veszteséget kényszerült leírni egyebek mellett észak-amerikai és olasz érdekeltségénél bekövetkezett értékvesztés miatt.

A közlemény szerint egyebek mellett a beszerzés, az értékesítés, az IT területén terveznek megtakarításokat, és egyszerűbb igazgatási rendszert akarnak kialakítani.

Mindamellett a társaságnál 9,5 százalékkal részvényenként 1,5 euróra tervezik emelni az osztalékot a tavalyi évre vonatkozóan, miután az előzetes számítások szerint a kiigazított üzemi eredmény 7-8 százalékkal haladja meg az előző évit, s nagyjából ekkora mértékű növekedés várható az adózott eredményben is.

2007-ben a társaságnál kiigazításokkal 9,2 milliárd euró üzemi eredmény és 5,1 milliárd euró adózott eredmény keletkezett. A folyó üzleti év eredményeit a cég március 10-én teszi közzé, akkorra várható a 2009-es és a 2010-es előrejelzés is.