Vágólapra másolva!
Megválik kilencszáz dolgozójától az amerikai Jabil konszern tiszaújvárosi gyára - tájékoztatta a cég az MTI-t szerdán. A cég közölte: nem hosszabbítják meg összesen 900 - kölcsönzött, valamint saját állományban lévő, határozott idejű munkaszerződéses dolgozójuk - szerződését. Az Észak-magyarországi Regionális Munkaügyi Központnál az MTI-nek elmondták, ez nem számít csoportos létszámleépítésnek.
Vágólapra másolva!

A cég közleményében rámutat: a válság nyomán a csökkenő megrendelések miatt kialakult helyzet következtében a Jabil újragondolja mind a működését, mind a méretét. A társaság a vevői megrendelésekhez igazítja tiszaújvárosi gyárában foglalkoztatottak létszámát.Az elektronikai iparágban tevékenykedő Jabil jelenleg több mint 4000 embert foglalkoztat Tiszaújvárosban.

Koscsó Lajos (MSZP), Tiszaújváros polgármestere az MTI-nek azt mondta: a Jabil meglehetősen hektikusan alkalmazza kölcsönzött, illetve határozott időre felvett munkavállalóit, mindig a piac igényeinek megfelelően jelentett be létszámbővítést, illetve létszámleépítést. Megfogalmazása szerint most is hasonló történt, ugyanakkor Tiszaújváros vezetői megbeszélést kezdeményeztek a Jabil képviselőivel, akikkel csütörtökön találkoznak.

Gúr Nándor (MSZP) az Országgyűlés szociális és munkaügyi bizottságának elnöke ugyanígy fogalmazott az MTI-nek: az amerikai konszern gyártmányai megrendelésének függvényében veszi fel, illetve bocsátja el az úgynevezett kölcsönzött munkavállalókat.

A tiszaújvárosi Jabil Circuit Kft. egyébként a recesszió ellenére az elmúlt év második felétől többszázzal növelte dolgozói számát, miután megkezdte kanadai megrendelésre az úgynevezett okos telefonok gyártását, és a hosszú távú együttműködésnek köszönhetően új gyáregységet létesített.

A cég közlése szerint mostani döntésük kizárólag a jelenlegi üzleti feltételek és a gazdasági környezet alapján született meg, és nem a munkatársak teljesítményét vagy elkötelezettségét jellemzi.

A Jabil széles körű elektronikai design, termelési és termékmenedzsment szolgáltatásokat kínál a világméretű elektronikai és technológiai vállalatoknak, 85 ezer embert alkalmaz 21 országban található gyárában.