Vágólapra másolva!
Az eltelt egy év során 0,8 százalékkal nőtt Kárpátalján a munkanélküliségi ráta, amely jelenleg 3,2 százalékot tesz ki.
Vágólapra másolva!

A Magyarországgal szomszédos ukrajnai megyében az év eleje óta négyezren jelentkeztek a foglalkoztatási központokban, 23,9 százalékkal kevesebben, mint a múlt év decemberében.

A megyei állami foglalkoztatási központban jelenleg 24,9 ezer személyt tartanak nyilván, közülük 24,1 ezret hivatalosan is munkanélkülivé nyilvánítottak, ami 35 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest - írta Ljubov Szkoropad, a Kárpátalja megyei statisztikai főosztály vezetője az ungvári Igazi Kárpáti Igaz Szó című lap csütörtökön megjelent számában.

A cikk szerint a foglalkoztatási központokat felkeresők 56,6 százaléka 35 éven aluli nő, akiknek a 12,9 százaléka különleges szociális ellátásra szorul. A régióban a Volóci járásban a legmagasabb, 8,8 százalékos a munkanélküliség, míg a legalacsonyabb Ungváron, ahol 1,4 százalék az állástalanok aránya.

A munkanélküli segély januárban 465 hrivnyát (körülbelül 13 ezer forintot) tett ki, ami a minimálbér 76,9 százaléka. A kifizetett segélyek teljes összege meghaladta az 5,4 millió hrivnyát.