Kifogyott a szufla a NewYork-i tőzsdéből

Vágólapra másolva!
New Yorkban a kereskedés félidejére elfogyott a lendület a részvénypiacokon, bár a pénzügyi részvények a tőzsde DJIA mutatóját még szerény 30 pont, azaz 0,4 százalék körüli nyereségben tudták tartani. A Nasdaq piac indexe azonban előző napi záró értékére süllyedt vissza.
Vágólapra másolva!

Érdemi fejlemény a piaci határidős olajár nagy drágulása volt: az amerikai könnyűolaj áprilisra több mint 6 százalékkal 45,22 dollárig drágult, majd lecsillapodott közel egy dollárt vesztve, de még így is 4 százalékot ért el a napi drágulása.

A legutóbbi napok veszteségeit korrigálva nagy lendülettel nyitott csütörtökön a Wall Street: a tőzsde DJIA indexe perceken belül 1 százalékos emelkedést ért el, a Nasdaq piac vezető indexének emelkedése is meghaladta a 0,7 százalékot. Ezen magasságokat gyakorlatilag mintegy három órán át tartották, többek között a JPMorgan Chase és a Bank of America banki részvények 10-11 százalékos drágulásának is köszönhetően.

A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 1,14 százalék (16,40 pont) csökkenéssel 1425,43 ponton fejezte be a szerdai napot. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 7270,89 ponton zárt 1,09 százalék (80,05 pont) hanyatlással.

Az emelkedést csütörtökön a bankmentő tervek hírei támogatták. Az amerikai könnyűolaj jegyzése áprilisra hordónként 43,90 dollár volt az amerikai részvénypiacok nyitásakor.