Jól állják a válságot a fürdők

Vágólapra másolva!
Nem érzik a válság kedvezőtlen hatásait a magyarországi fürdők, a hazai turizmus élénkülése miatt néhol még nőtt is a forgalom. Nagy megtérüléssel kecsegtetnek a beruházások, mind több település vág bele a fejlesztésbe - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

A gazdasági nehézségek ellenére is tömött sorok állnak a hazai fürdők, aquaparkok bejáratánál: a legtöbb helyen magyar vendégeket fogadnak, akik sokkal inkább a gyenge forint, semmint a spórolás miatt választják a hazai helyszíneket. A december elején nyílt káposztásmegyeri Aquaworldben február közepén már a százezredik látogatót fogadták, és akad olyan nap, hogy már délben megtelik az 1800 fős komplexum.

Zalaegerszegen a válság miatt a forgalom stagnálásával is elégedettek lettek volna még az év elején, a fürdő forgalma mégis csaknem 10 százalékkal emelkedett. Míg tavaly rengetegen jártak a szomszédos országokba, mondván, jobb az ár-érték arány, addig az idén a hazai szolgáltatók nyertek. Sőt, határ menti fürdőhelyek jelentős szlovák vendégforgalomról számolnak be: az euró bevezetése után fürödni is olcsóbb nálunk.

Ezért nem csoda, hogy számos település lát fejlődési lehetőséget most is a fürdőfejlesztésekben: csak ezen a héten három településen jelentettek be fürdőbővítést. Nagykőrösön, Makón és Sopronban is ezzel vonzanának több látogatót. Az ingatlanpiaci szakemberek szerint a szállodafejlesztésekhez hasonlóan a fürdők is igen kockázatos, ám jelentős megtérüléssel kecsegtető beruházások - írja a lap.