Gyenge péntekkel is jó hét New Yorkban

Vágólapra másolva!
Csökkenéssel, közel napi mélyponton zártak a New York-i értéktőzsde vezető mutatói. Napközben az indexek stagnáltak, alig mozdultak el a csütörtöki záró értéktől.
Vágólapra másolva!

A technológiai papírokkal telített Nasdaq Composite index 1,8 százalék (26,21 pont) gyengüléssel 1457,27 ponton fejezte be a napot a New York-i tőzsdén. A 30 vezető ipari részvény DJIA mutatója 7278,38 ponton zárt 1,7 százalék (122,42 pont) hanyatlással.

Ez március 5. óta a legrosszabb eredmény, de a hét összességében még így is pozitív lett - így 2008 májusa óta először fordult elő, hogy két egymás utáni héten nyereséggel zárt a börze - állapította meg a MarketWatch.

Gyengültek a banki részvények, miután az amerikai jegybank (Fed) régóta várt, lakossági és kisvállalkozási hiteltámogatási programja csütörtökön csapnivalóan indult, érdektelenség miatt.

Rontott a banki ágazat megítélésén, hogy egy brókercég szerint az American Express veszteséggel zárja az idei és a jövő évet a növekvő amerikai munkanélküliség hatására, és amiatt, hogy bővül a fizetésképtelenné váló hitelkártya-tulajdonosok száma. A Friedman, Billings, Ramsey elemzői szerint az American Express csökkentheti az osztalékot is.

Gyengült a General Electric árfolyama, miután több szakértő visszafogta a cég idei nyereségével kapcsolatos várakozását. A Xerox Corp. arra figyelmeztette befektetőit, hogy negyedéves eredménye jóval elmaradhat az előzetes várakozásoktól, amint a cégek visszafogják technológiai kiadásaikat.