Vágólapra másolva!
A holland ING pénzügyi csoport arra kéri a cég felső vezetésének egyes tagjait, hogy adják vissza a 2008-ban kapott bónusz juttatásaikat. Az ING vezérigazgatója szerint ez egy morális fellebbezés a vezetők erkölcséhez.
Vágólapra másolva!

Jan Hommen holland napilapoknak mondta, hogy jelenleg 1200 felső vezetőtől kérik vissza a bónuszaikat. A cég összesen 300 millió euró értékben fizetett ki juttatásokat mintegy 40 ezer alkalmazottnak. Hogy mindegyikőjüktől visszakérjék a pénzt, az gyakorlatilag lehetetlen.

A bónuszok kifizetését akkor függesztették fel, amikor előző októberben 10 milliárd eurót fektette be a kormányba az ING-be. Most azt is elhatározták, hogy a bónusz juttatások 2009-ben is elmaradnak. - írta meg a Reuters

Az ING esete nagyon hasonlít az amerikai AIG biztosítóéra. Az AIG miközben állami segítségre szorult, saját embereinek osztogatott jutalmat. Mikor ez kiderült, az amerikai közvélemény egységesen a biztosító ellen fordult. A törvényhozás most 70 százalékos adó kivetését fontolgatja ezekre a juttatásokra.