Vágólapra másolva!
A gazdasági világválság nem kíméli az erotika világát sem, amit jól mutat, hogy a világ legismertebb férfimagazinját jegyző Playboy New York-i irodáinak bezárására kényszerült - tudta meg az AFP hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Martha Lindeman szóvivő azt mondta, hogy a cég azért zárja be a New York-i kirendeltséget, hogy jobban integrálni tudja internetes és nyomtatott üzletágait.

A Playboy döntése 100 munkahelyet érint: a munkatársak közül páran Chicagóba mennek majd, de a legtöbbüktől elbúcsúzik a vállalat. Május 1. után New Yorkban csak egy miniális létszámú gárdával lesz jelen a társaság.

A Playboy már egy korábbi közleményében utalt arra, hogy átalakításokra kényszerülhet, ami mindenek előtt a tevékenység jobb megszervezését és a költségek csökkentését jelenti.

A Playboy alapítójának, a 83 évesen három modellel együtt élő Hugh Hefnernek nem csak New Yorkban vannak gondjai: a Los Angeles Times értesülései szerint Hefner el szeretné adni 28 milió dolláros kaliforniai házát is.

Hefner már korábban is megpróbált szembe menni a válság és az ebből adódó keresletcsökkenés hatásaival, a Playboy az interneten ingyenesen elérhetővé tett 53 korábbi lapszámot.