Vágólapra másolva!
A stabil megrendelésszám miatt, mintegy kétmillió eurós beruházást tervez a zalalövői Elanders Hungary Kft. - írta szerdai számában a Zalai Hírlap.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt év végén még 30-40 százalékkal csökkent a megrendelések száma, ezért decemberben a dolgozók egyharmadát elbocsátották a cégtől. Az elmúlt hónapokban azonban stabilizálódott a megrendelések száma, ezért nem lesz szükség további létszámleépítésekre és az üzem tevékenységét is bővíteni tudják.

Nyár elején megkezdődik a csomagolóanyag-gyártás, mintegy kétmillió eurót fordítanak az ehhez szükséges speciális gépek vásárlására. Kezdetben a meglevő munkaerő is el tudja majd látni a feladatokat, de a tervek szerint a jövő év elején már létszámbővítésre is szükség lehet - nyilatkozta a lapnak Per Brodin ügyvezető igazgató.

A svéd nyomdaipari társaság zalalövői leányvállalata megalakulása, 2001 óta, közel 300 dolgozót foglalkoztatott. Belső piacra használati utasításokat, technikai dokumentációkat, külföldre pedig tankönyveket, katalógusokat, oktatási anyagokat gyártanak. Jelenleg a termékek húsz százalékát exportálják, de ezt az arányt a jövőben negyven-ötven százalékra szeretnék megemelni.