Újabb leépítések az Air France-nál

Vágólapra másolva!
A francia-holland Air France KLM 2500-3000 fős létszámleépítést tervez az elkövetkező két évben - erősítette meg szerdán a La Tribune című párizsi pénzügyi lap értesülését a légitársaság szóvivője.
Vágólapra másolva!

Itt találja a válsággal kapcsolatos összes hírt!

"Elbocsátások nélkül, 2500-3000 állás megszűnését jelentettük be április 7-én az Air France középvezetőinek" - közölte a jelenleg 70 ezer főt foglalkoztató légitársaság szóvivője. A La Tribune úgy tudja, hogy a nyugdíjba vonulók és a határozott idejű munkaszerződéssel foglalkoztatottak posztjait számolja fel fokozatosan az Air France KLM. A 2008-2009-es költségvetési évben, amely március 31-én zárult, 2400 állás szűnt meg a légitársaságnál, így három év alatt összesen ötezer munkahelyet számolnak fel.

Az újság azt is nyilvánosságra hozta, hogy márciusban 9,4 százalékkal csökkent az Air France KLM utasforgalma, s az első negyedévben közel 650 millió eurós veszteséget könyvelt el a légitársaság. Az Air France KLM májusban közli a márciusban zárult költségvetési év eredményeit, amely a lap szerint 200 millió eurós deficittel zárult.