Vágólapra másolva!
A Pontiac márka is áldozatul eshet a General Motors (GM) átszervezésének, emellett az értékesítők és a munkások számát is csökkentik - jelentette be a vállalat. A kormányzat megköveteli a gyorsabb és mélyebb átszervezést a támogatásokért cserébe.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A GM 27,2 milliárd dollár kötvényt cserélne az Egyesült Államok egyik válságkezelő bizottságával, amelyik értékpapírokkal és tőzsdei ügyletekkel foglalkozik. A közleményben figyelmeztetnek, hogy csődvédelmet kérhetnek, amennyiben a terv nem nyeri el a megfelelő szervek tetszését - írja a Reuters.

A General Motors 2010 végéig 47-ről 34-re csökkenti a gyártási telepek számát, a munkaerőt 40 000-ről 21 000-re, az eladói hálózatba tartozó egységeit pedig 6246-ról 3605-re. Az Obama-kormány feltétele az volt, hogy június 1-ig keményen vegyenek vissza a termelésből a további támogatásokért cserébe. Eddig 15,4 milliárd dollár közpénz került az autóipari óriáshoz. A GM a Chevrolet, a Cadillac, a Buick és a GMC márkáira fog fókuszálni, míg a Pontiac márkát a következő év végéig megszűntetik.