Szja-határidő, Mol-veszteség, forinterősödés - válsághíradó

Vágólapra másolva!
Százmilliárd forintnál is több lett a Mol vesztesége az első negyedévben, az OTP negyvenmilliárdos profitot termelt, csökkentek a reálkeresetek, magyar bankokat minősítettek le, miközben a forint erősödött kedden. Szerdán a legfontosabb határidő az szja-bevallásoké, aki május 20-ig nem adja be a dokumentumot, komoly bírságra számíthat. A pénzügyminisztérium szintén ezen a napon ismerteti az államháztartás áprilisi helyzetét. Hajnali válsághíradó.
Vágólapra másolva!

Szerdán lejár az szja-bevallások beadási határideje. Szintén ezen a napon ismerteti a Pénzügyminisztérium az államháztartás áprilisi helyzetét. A KSH nem gazdasági, hanem közlekedési statisztikát tesz közzé, a személyi sérüléssel járó balesetekről tájékoztat a hivatal.

Külföldön számos makromutató lát napvilágot, így német termelői árindex, kanadai inflációs adatok és a német ZEW-index mozgathatják az árfolyamokat és a tőzsdéket. Amerikában a pénzügyminiszter a bankmentő csomagról számol be szenátusi meghallgatásán.

Mi történt kedden?

A reálkeresetek 2,7 százalékkal csökkentek január-márciusban közölte a Központi Statisztikai Hivatal kedden.

Nem kell azzal számolni, hogy jövőre nem lehet megvalósítani a tervezett adócsökkentést - mondta Veres János volt pénzügyminiszter.

A Mol 114,8 milliárd forint nettó veszteséget termelt az első negyedévben, szemben az egy évvel korábbi 65 milliárd forint profittal. Az OTP viszont több mint 41 milliárd forintos nyereséget ért el az első negyedévben.

A DSG International hétfőn megállapodást kötött az EW Electro Retaillel, hogy 1 euróért eladja a magyarországi Electro World hálózatot.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 66,6 pontos, 0,45 százalékos emelkedéssel, 14 983 ponton zárt kedden.

Erősödött a forint, leminősítették a bankjainkat

Erősödött a forint a bankközi devizapiacon kedden, ám rontotta több magyar bank besorolását a Moody's Investors Service hitelminősítő.

Menesztették a Főkert igazgatóját.

Elérte a magyar börtönöket a válság, korlátozták például a rabok melegvíz-használatát.

Kivonul az HSBC Magyarországról

Magyar befektetések iránt érdeklődnek az amerikaiak - mondta az USA budapesti nagykövetségének ügyvivője, Jeffrey Levine kedden. Arról is beszélt, hogy guantánamói fogvatartottak kerülhetnek akár még idén Magyarországra.

Csődveszélyben a globális piacra dolgozó 500 nagy autóipari beszállító, ez derült ki egy német felmérésből.

Keddi hír az is, hogy kivonul a világ egyik legnagyobb bankja, az HSBC Magyarországról.

Németországban a szövetségi kormány és a tartományok megállapodtak az Opel esetleges áthidaló finanszírozásáról.