Vágólapra másolva!
A jelenlegi világgazdasági válság megakasztja a globalizációs folyamatot, ami a legnagyobb gazdaságok üzleti környezetének markáns romlásában mutatkozik meg a következő öt évben, áll az egyik vezető londoni gazdaságelemző cég szerdán kiadott előrejelzésében, amely szerint Magyarország ugyanakkor megőrzi eddigi helyezését a globális üzleti rangsor felső középmezőnyében.
Vágólapra másolva!

Az Economist Intelligence Unit (EIU) - a világ legnagyobb, nem befektetési banki jellegű gazdasági előrejelző intézete - 82 országot vont be a vizsgálatba.

Ezek az összehasonlító elemzések mindig a kiadástól számított öt évre előre, igen sok fő- és részkritérium - köztük a politikai és a makrokörnyezet, a magánvállalkozásokkal szembeni politika, az adókörnyezet, a munkapiac és a devizapiaci szabályozás - alapján jósolják meg, hogy az adott országokban milyen üzleti környezet várható.

Az új, 2009-2013-ra szóló előrejelzés legnagyobb vesztesei között van Nagy-Britannia és az Egyesült Államok: az előbbi 12, az utóbbi 5 hellyel került lejjebb a globális rangsorban.