Vágólapra másolva!
A csődöt jelentő General Motors egyik újabb márkája talált vevőre. A svéd Koenigsegg, norvég befektetőkkel társulva, jelentette be igényét a prémium márkának számító svéd Saabra. A svéd cég állítólag kizárólagos tárgyalásokat folytat a GM-mel, de ezt hivatalos közleményben még nem erősítették meg a felek.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

A General Motors gyorsított ütemben szabadul meg az évek alatt begyűjtött márkáitól. Az Opelt a Magna Internationalnak adta el a cég, a Hummer autókat a kínai Tengzhong Heavy Industrial Machinerynek, míg a Saturnt a Penske Automotive Groupnak.

A most körvonalazódó megegyezésről a tárgyalások egyik meg nem nevezett résztvevője adott hírt külföldi lapoknak. A forrás szerint a Koenigsegg tette a legjobb ajánlatot, de konkrétumokra nem derült fény. Más hírek szerint a jó ajánlat ellenére a GM maga több pénzt fog fektetni az ügyletbe (500 millió dollárt), mint maga a vevő.

A Saabért eddig nagyjából 10 cég érdeklődött, közülük a legkomolyabb szándékkal az amerikai Renco és Merbanco, náluk tett jobb ajánlatot a Koenigsegg, ami így a GM által 19 éve megvett Saab új tulajdonosa lehet - írta meg a Financial Times.

Bárki is legyen az új tulajdonos, amennyiben véglegesítik az üzletet, bőven lesz dolga a Saabbal. A GM irányítása alatt a cégcsoport egyszer sem ért el profitot. A legnagyobb eladásokra 2006-ban került sor, ekkor 133 ezer gépkocsit értékesítette, de előző évben már csak 98 ezret.