Vágólapra másolva!
Százötven év börtönbüntetésre ítélték hétfőn New Yorkban Bernard Madoff Wall Street-i szupercsalót. A saját bevallása szerint 50 milliárd dolláros pénzügyi csalássorozatot végrehajtó egykori üzletember márciusban mind a 11 vádpontban - egyebek között kötvénycsalásban, három rendbeli pénzmosásban és hamis tanúzásban - bűnösnek vallotta magát.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A kegyvesztetté vált amerikai bankár, Bernard Madoff ügyvédje szerint védence 12 év börtönbüntetést érdemel elkövetett bűntetteiért. A bankárra márciusban bizonyítottak rá 11 vádpontbeli bűnösséget, miszerint 50 milliárd dolláros befektetési csalást követett el. Madoff most 71 éves. A New York-i területi bíró Denny Chin több mint 100 levelet kapott dühös emberektől, akik a Madoff-csalás áldozatai voltak, volt, aki "szörnyetegnek" nevezte őt.

Ira Lee Sorkin, Madoff ügyvédje arra ösztönözte Chin bírót, hogy "zárja ki az érzelmeket és a hisztériát", amelyek az ügyet körülveszik. "Sem kegyelmet, sem szimpátiát nem várunk el" - írta Sorkin.

A Madoff-áldozatok azonban határozottak maradtak a védőbeszéd után. "Ha 12 évig lógatnák a lábujjainál fogva, akkor talán elfogadható lenne egy ilyen ítélet" - mondta egy családjával tönkretett áldozat.

Chin bíró 113 hagyományos és elektronikus levelet kapott a Madoff-ügyben pénzt vesztő emberektől. Sokan buzdították arra, hogy a maximális, 150 éves börtönbüntetést szabja ki Madoffra - írja a BBC.