Vágólapra másolva!
Kamarás Miklós a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) új vezérigazgatója. Oszkó Péter pénzügyminiszter Kamarást július 16-i hatállyal nevezte ki szerdán. A megbízatást Kamarás Miklós egy évre, a válságkezelő időszak lezárultáig vállalta.
Vágólapra másolva!

Kamarás Miklós több fontos pozícióban is megfordult, korábban volt az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese, majd 2002-2004 között vezérigazgatója. Az új MNV-vezér dolgozott a Deloitte & Touche Magyarország partnereként és volt a Budapest Airport Rt. igazgatóságának elnöke is 2005 májusáig. 2002 októbere óta a Mol igazgatóságának tagja.

Kamarás 2006 novemberétől a MÁV igazgatóságának elnöke volt, erre a posztra Kóka János akkori gazdasági miniszter nevezte ki 2006-ban. Egy évvel később Kókával együtt Kamarás jelentette be, hogy privatizálták a MÁV Cargót, a vevő a Rail Cargo Austria volt. A MÁV-elnök 2008 októberében azonban lemondott a posztjáról a monorierdői vonatbaleset után az akkori közlekedési miniszterrel, Szabó Pállal együtt.

Megbízatását elődjével, Tátrai Miklóssal azonos feltételekkel vállalta. Ugyanakkor vezérigazgatói fizetését nem veszi fel, azt havonta átutalja a krízisalapnak.

Oszkó Péter pénzügyminiszter július 14-én kedden menesztette Tátrai Miklóst, a Vagyonkezelő korábbi vezetőjét. Az indoklás szerint az MNV beszámolói rendre késve, sokszor hibásan érkeztek. A hivatal működését kritizálta az Állami Számvevőszék és az ombudsman is. (Tátrai menesztéséről többet itt olvashat.)