Vágólapra másolva!
Az amerikai General Electric (GE) adózott eredménye 47 százalékkal csökkent a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest, jelentette a magyarországi érdekeltségekkel is rendelkező vállalatcsoport pénteken.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A sugárhajtóműtől villanykörtéig szinte mindent gyártó, médiabirodalmat működtető és pénzügyi szolgáltatásokat is nyújtó vállalatóriás bevétele valamennyi területen visszaesett. Az adózott eredmény csak az energetikai ágazatban nem csökkent, amely éves szinten 13 százalékos nyereségnövekedéssel zárta a második negyedévet.

A GE adózott eredménye 2,6 milliárd dollár - részvényenként 24 cent - volt a második negyedévben. Egy évvel korábban a cégcsoport 5 milliárd dollár, részvényenként 51 cent adózott eredményt ért el.

A nyereség a vártnál némileg kisebb mértékben csökkent, a bevétel azonban a várakozásokat meghaladó mértékben, 17 százalékkal, 39,1 milliárd dollárra esett. Elemzők 42,16 milliárd dolláros bevételre számítottak.

Az idei első negyedévben a GE adózott eredménye 2,74 milliárd dollárt - részvényenként 26 centet - tett ki. Ez 40 százalékos csökkenés az egy évvel korábbihoz képest. A cég részvénye idén eddig 24 százalékot veszített értékéből.