Vágólapra másolva!
Van mire büszkének lenniük az amerikai Ford autógyártónál. Nem csak ők az egyetlenek az ágazatban, akik eddig állami segítség nélkül kibírták a válságot, hanem még profitra is sikerült szert tenniük, hála a költségek csökkenésének és a jobban alakult eladásoknak.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

A relatíve sikeres második negyedév után viszont mégsem felhőtlen az öröm a Fordnál. Hiába sikerült profitra szert tenniük, ehhez saját forrásokat kellett bevonniuk, mivel a rendes üzemi működésük a csökkenő értékesítések miatt veszteséges volt, bár kevésbé, mint arra az elemzők számítottak - írta meg a CNN.

A Wall Streeten inkább a hír pozitív oldalát vették figyelembe a befektetők, a Ford papírjainak értéke ugyanis 5 százalékkal emelkedett. Erősíti a cég pozícióit, hogy továbbra is 21 milliárdnyi készpénz áll rendelkezésére.

A cég vezetősége szerint tartani tudják a 2009-es pénzügyi tervszámokat, amiben benne foglaltatik a költségek 4 milliárd dollárral való csökkentése is. Fenntartották azt az állításukat is, hogy 2011-re legalább nullszaldósra, de inkább nyereségre fognak szert tenni az eladásokból is.

"Míg a gazdasági környezet továbbra is televan kihívásokkal, minden eddiginél jobban meg vagyok győződve, hogy jó úton haladunk ahhoz, hogy egy egészséges és növekedő Fordot teremtsünk" - nyilatkozta Alan Mulally vezérigazgató, aki szerint későbbiekben cége piaci részesedését is sikeresen növelni fogja a mostani 16 százalékról.