Vágólapra másolva!
Frank-Walter Steinmeier a németországi Szociáldemokrata párt kancellárjelöltje és jelenlegi német külügyminiszter szerint a gazdaság talpraállásáról szóló hírek könnyen hamis illúziókat kelthetnek a német választópolgárokban arról, hogy már vége van a nehéz időknek. Szerinte még mindig van esély nagy méretű elbocsátásokra.
Vágólapra másolva!

Itt olvashatja a válság híreit!

"Természetes, hogy örömmel fogadok minden jelet ami szerint a vártnál gyorsabban javul a helyzet, de nem szabad elfelejteni, hogy beszélnünk kell a krízis eredetéről" - mondta Steinmeier újságíróknak Berlinben.

A külügyminiszter véleménye alapján a mostani kedvező adatok Németország gazdaságának helyzetéről (amik őt is meglepték), avval a veszéllyel kecsegtetnek, hogy megtörik Angela Merkel kancellár asszony kormányának eltökéltségét, hogy agresszíven lépjenek fel a munkanélküliség ellen és támogassák a nemzetközi szabályozás szigorítását - írta meg a Financial Times.

A legtöbb gazdasági elemző már javította előrejelzését a jövő év gazdasági növekedéséről és néhányan úgy gondolják, hogy a kontinens legnagyobb államai már túl vannak a válság nehezén. A mostani pozitív hírek ellenére Steinmeier a kampányában az ígéreteiben az új álláslehetőségek megteremtésének biztosítására koncentrál.