Kevésbé drasztikus a helyzet a Home Depot-nál

Vágólapra másolva!
Csökkent, de a vártnál jobb lett az amerikai Home Depot, a világ legnagyobb barkácsáruház-hálózatának második negyedévi adózott eredménye. A cég árfolyama emelkedni kezdett a hírre a New York-i tőzsde nyitása előtti elektronikus kereskedésben.
Vágólapra másolva!

A válság híreit itt olvashatja!

A Home Depot adózott eredménye 1,12 milliárd dollár, részvényenként 66 cent volt az augusztus 2-ig tartó negyedévben. Ez csökkenés az egy évvel korábbi 1,2 milliárd dollár, részvényenként 71 centhez képest.

Az egyszeri tételek nélküli részvényarányos eredmény 67 cent lett. Ez lényegesen meghaladta a szakértői vélemények átlagában szerepelt 59 centet. A negyedévben 9,1 százalékkal 19,07 milliárd dollárra csökkent a Home Depot bevétele. A szakértők magasabb, 19,23 milliárd dolláros bevétellel számoltak.

A negyedéves adat ismertetése után a cég megerősítette azt a korábbi várakozását, hogy az idei bevétele 9 százalékkal mérséklődik tavalyhoz képest. A Home Depot elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy nőtt cége piaci részesedése a gazdasági visszaesés ellenére. A Home Depot több mint 300 ezer embert foglalkoztatott a negyedév végén, amikor 2240 kiskereskedelmi áruházat tartott fenn.