Olcsóbb lett a papírok zöme New Yorkban

Vágólapra másolva!
Hullámzó kereskedés után vegyesen zártak kedden a New York-i értéktőzsde vezető indexei. A Dow Jones a pénzügyi szektor jó teljesítménye nyomán erősödött, de a részvények többsége mínuszban zárt.
Vágólapra másolva!

A New York-i tőzsde (NYSE) fő mutatója, a Dow Jones ipari átlag (DJIA) a hétfőinél 20,03 ponttal, azaz 0,2 százalékkal magasabban, 10 246,97 ponton zárt. A technológiai részvények Nasdaq Composite mutatója 2,98 ponttal, vagyis 0,14 százalékkal mérséklődött, és 2151,08 ponton végzett. Az S&P 500-as mutató alig esett, 0,07 ponttal, kevesebb mint 0,01 százalékkal volt alacsonyabb az előző napinál, és 1093,01 ponton zárta a kereskedést.

A részvények többsége veszteséget könyvelt el, miután több vállalat - így a világ legnagyobb kötvénybiztosítójának számító MBIA, továbbá a Fluor Corp. és az Electronic Arts - kedvezőtlen eredményekről számolt be. A Dow Jones index mégis emelkedni tudott, mivel az American Express és a Bank of America papírja zavartalanul drágult.

"Úgy tűnik, egyik napról a másikra hullámzik a piac hangulata, attól függően, hogy éppen ki, és mit hoz nyilvánosságra a negyedéves jelentésében - mondta a Bloomberg hírügynökségnek egy kereskedő.