Vágólapra másolva!
Az újonnan munkanélküli segélyhez folyamodók aránya Amerikában a november 7-én végződött héten 12 ezer fővel 502 ezer főre esett vissza, az amerikai munkaügyi minisztérium közlése szerint. Ezzel már a második egymást követő héten mérséklődött az új kérvények száma, és utoljára januárban látott alacsony szintre került, az igénylők száma azonban már sorozatban az 52. héten mozog az 500 ezres határ fölött.
Vágólapra másolva!

A Reuters felmérésében elemzők 510 ezer fős értéket vártak, a megelőző heti adatot két ezerrel 514 ezerre emelték. A folytatólagosan segélyhez folyamodók aránya 139 ezer fővel 5,63 millió főre csökkent, ami március óta a legalacsonyabb adat.

Az adatok a munkaerőpiaci folyamatok javulását jelezhetik, és arra utalnak, hogy talán a novemberi foglalkoztatási adatok is kedvezőbben alakulhatnak majd, azonban az adat a szezonális hatásokra is elmozdulhat, ezt számításba kell venni.

Az adatok megjelenésének lényeges árfolyamhatása nem volt, a dollár csak kisebb erősödést mutatott az euróval szemben 1,4922-ről 1,4915ig, majd innen fordult a kurzus - áll a Quaestor Zrt. elemzésében.