Ezreket küld el az AOL

Vágólapra másolva!
A Time Warnerről történő leválása nyomán alkalmazottai egyharmadától megválik az AOL internetszolgáltató: ez mintegy 2300 embert jelent a jelenlegi 6900-as létszámból.
Vágólapra másolva!

A cég önkéntes és nem önkéntes alapon választaná ki az elbocsátandókat, a létszámcsökkentéstől évi 300 millió dolláros megtakarítást remél. A Time Warner korábbi bejelentése szerint az AOL-t december 9-én választanák le anyacégéről.

Korábban a társaság egyik ékköve volt az AOL internetszolgáltató, amely fénykorában, a kilencvenes években több mint 30 millió ügyféllel rendelkezett. Az idei harmadik negyedévben már alig 5,4 millióan voltak, ami 438 ezerrel kevesebb az egy évvel korábbinál, pedig a cég már akkor is mélyrepülésben volt. Az AOL 23 százalékos bevételcsökkenéssel zárta az idei harmadik negyedet, az anyavállalat pedig megerősítette, hogy az év végéig megválik a cégtől.

A világ vezető szórakoztatóipari vállalkozása, az amerikai Time Warner Inc. 38 százalékos nyereségcsökkenést jelentett november elején a harmadik negyedévről, viszont felfelé módosította az év egészére vonatkozó profitelőrejelzését, a hirdetési piac javulására hivatkozva.