Vágólapra másolva!
Ukrajna 2 milliárd dollár segítséget kér sürgősen az IMF-től. A magyarázat szerint ez azért kell, hogy ne tegyék ki veszélynek a többi gyenge lábon álló országot. Az IMF korábban felfüggesztette a folyósítást, mert Ukrajna nem teljesíti a kéréseit.
Vágólapra másolva!

"A következő három hét kritikus lesz" - mondta az ukrán miniszterelnök-helyettes, aki az IMF képviselőivel tárgyalt. A nagy gondban lévő ország gazdasága megroppant a válságban, amelyet ugyan mérsékelt az IMF segítsége, de mivel a kért gazdaságpolitikai lépésekre nem hajlandóak, a valutaalap felfüggesztette a hitelek folyósítását - írja a BBC.

A kelet-európai ország 16,4 milliárd dollár hitelkeretet kapott, amelyből 11 milliárdot már megkaptak. Szeptemberben azonban úgy döntött a nemzetközi szervezet, hogy Ukrajna idén már nem jut újabb IMF-hitelrészlethez, mivel nem teljesítette az ehhez szükséges feltételeket.

Az ország gazdasága 15 százalékkal szűkült a válságban idén. A sürgős segítséget azzal indokolták, hogy "a várakozás nem választható. A tétlenség ára nagyobb, mint a cselekvésé, és a környező régió ihatja meg a levét."