Vágólapra másolva!
A General Motors talán mégis talál vevőt a svéd Saab márkájára, legalábbis felmerült, hogy a Spyker Cars holland sportautógyár venné meg. Korábban azt közölték az amerikaiak, hogy amennyiben idén nem találnak vevőt, megszüntetik a gyárat.
Vágólapra másolva!

Két, az ügyben járatos, de meg nem nevezett forrás szerint a Spyker érdeklődik a Saab iránt, miután a hétvégén Zürichben tárgyaltak a General Motors képviselőivel a témáról. Ettől függetlenül a Saab 9-3-as és 9-5-ös modelljének technológiáját már értékesítették a BAIC, kínai autóipari holdingnak.

A Saabot korábban a Koenigsegg Group kívánta megvásárolni, de végül elálltak az üzlettől. Vevő híján a GM megszüntetné a Saab modellek gyártását jövőre, ezért a Spyker közeledése talán az utolsó esély a svéd gyár megmentésére. Az adás-vétel attól is függ, hogy a svéd állam garantálja-e a Saab hiteleit, illetve az Európai Unió rábólint-e az Európai Befektetési Bank 400 millió eurós kölcsönére - írja a Bloomberg.

Egy londoni elemző szerint a Spykernek való értékesítés egy "jó irányba tett lépés lenne." A GM számára ugyanis "hosszú távon nem fenntartható a Saab az alacsony eladások és megkopott márkanév miatt." A cégek nem kívánták kommentálni a híreszteléseket.