Vágólapra másolva!
Tízezer ember elbocsátását tervezi a világ legnagyobb acélipari vállalata, az ArcelorMittal. A lépéssel 500 millió dollárt spórolnának, javítva a termelékenységi adatokon.
Vágólapra másolva!

Az ArcelorMittal, a hatalmas nyugat-európai-indiai vállalat 285 300 dolgozóval világszerte, a nemrég elveszített piaci részesedését szeretné visszaszerezni azzal, hogy a kiadásait mérsékli legalább 3,5 százalékkal - írja a Reuters a francia Les Echos hírlapra hivatkozva. Az újság a szakszervezetektől tudta meg a hírt, miután azok képviselői összeültek december 9-10-én.

A vállalat nem kommentálta a részleteket, mivel azok nem véglegesek. Azt azonban elismerték, hogy a cégnél "szóba került a lehetősége a leépítésnek jövőre, részben a természetes lemorzsolódás (nyugdíjba vonulás) és a termelés optimalizálása miatt."

Az acéliparon nagy a nyomás a válság miatt, mivel a megrendelések száma jelentősen visszaesett világszerte, egyedül Kínában van folyamatosan kiemelkedő igény acélra. Korábban a vállalat munkásai megtámadták a részvényesek közgyűlésének épületét az őket érintő negatív lépések miatt.