Az év emberét jelöli újra a szenátus Fed-elnöknek - gazdasági lapszemle

Vágólapra másolva!
Új vezér a Bank of Americánál, aki egy év alatt négy állásban fordult meg a cégnél; Bernankét szeretné újraválasztani a Fed élére az amerikai szenátus; Tiger Woods rontja a Nike eredményét - külföldi gazdasági lapszemle.
Vágólapra másolva!

Brian Moynihan lett a Bank of America új vezére. Az ő története nem mindennapi a cégnél, mivel egy év alatt négy különböző pozíciót töltött be, ezért is adta át a leköszönő vezérigazgató a következő szavakkal a helyét: "Sokan ismeritek már, mivel sok állást betöltött itt a cégnél" - írja a Bloomberg.

Az Egyesült Államok Szenátusa másodszorra is kinevezné Ben Bernankét az amerikai jegybank szerepét betöltő Fed élére - olvasható a Wall Street Journal oldalán. Bernanke a héten lett az év embere a Time magazinnál.

Az Egyesült Államok már 23 milliárd dollárt költött az afganisztáni újjáépítésekre és fejlesztésekre 2002 óta. Egy amerikai szenátor könyvelésekre hivatkozva azt állította, hogy ebből az összegből 1 milliárd kidobott pénz volt - írja a Reuters.

A Reuters szerint az energiaipar, a pénzügyi, technológiai és az egészségügyi szektor lesz a nagy vállalati terjeszkedések terepe 2010-ben. Már jelenleg is olyan üzletekről hallani, mint az Exxon Mobil 30 milliárd dolláros, Warren Buffet milliárdos üzletember befektetési cégének, a Berkshire Hathawaynek a 26 milliárdos vagy a Comcast 30 milliárdos vásárlási terve.

Négy százalékot ugrottak az Oracle szoftveróriás részvényei arra a bejelentésre, hogy a cég értékesítési adatai messze meghaladták a várakozásokat, ezért kiemelkedően jó negyedik negyedéves profitra tehetnek szert - írja a Reuters.

Tiger Woods, a legjobban kereső sportoló, valamint a rossz gazdasági viszonyok miatt gyenge második negyedéves eredményt ért el a Nike - írja a Marketwatch. A golfozó bejelentette, hogy abbahagyja a profi karrierjét, ami a sportszer-gyártó cégnek azért kellemetlen, mert dollármilliókat fektetett a sportág szponzorálásába, amelyben Woods volt az egyik legfőbb figura. Az eredmény persze nem csak ebből, hanem a vásárlók visszafogott költekezései miatt is alakult rosszul.

Abu Dzabi nem alamizsnát osztott, hanem hitellel segítette ki társországát, Dubajt - jelentette be az arab emírség. A 10 milliárd dollár kötvényvásárlás formájában kerül Dubajhoz, amit ugyanúgy vissza kell fizetni, mint bármely más hitelt - írja a BBC.