Elkezdődik a Saab végelszámolása

Vágólapra másolva!
A General Motors úgy döntött, hogy elkezdi a Saab felszámolását, de közben még nyitva tartja a megvásárlás lehetőségét. A Bernie Ecclestone-t is magába foglaló csoport ezek szerint nem adott be elég erős ajánlatot.
Vágólapra másolva!

A GM bejelentette, hogy az AlixPartners céget kérte fel a Saab rendes végelszámolásának megvalósítására. Az amerikai cég elismerte, hogy több ajánlatot is kapott a Saabért. Az egyik ilyen volt a Bernie Ecclestone Forma 1-guru és a Genii befektetőcsoport összeállása is, amely az utolsó pillanatokban futott be a tegnapi határidő lejárta előtt.

A svéd szakszervezet képviselője, Stefan Loefven, aki a Saab vezetőségének is tagja, élesen kritizálta a GM döntését, hogy a felszámolás ideje alatt is kínálja még a márkát. "Felelőtlen lépés egyszerre két irányba indulni, azaz eladásra ajánlani a Saabot és közben felszámolni azt" - írja a BBC.

A Forma 1 mindenhatónak tartott ura tegnap még optimistán nyilatkozott a Bloombergnek. "Ez egy jó márka, amit a jelenlegi tulajdonosaik valószínűleg elhanyagoltak" - mondta Ecclestone. "Még nem a miénk, úgyhogy lássuk, hogy mi fog történni." A Bloomberg megkeresésére azonban nem kívánt pénzügyi részleteket felfedni. A Genii megerősítette az a Saab többségi részesedéséért tett közös ajánlatot.

A Genii tervei szerint a korábbi versenyző norvég Koenigsegg üzleti tervét fogják alkalmazni, hogy 2012-re nyereségessé tegyék a céget és évi 105 000 járművet legyenek képesek gyártani. "Ez egy valós lehetőség és meg vagyunk lepve, hogy nem jelentkezett több befektetőjelölt."