Soha nem látott Budapestet ígér az új magyar vígjáték

Lóth Balázs
Vágólapra másolva!
Lóth Balázs mozifilm rendezői bemutatkozását 327 millió forinttal támogatja a Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága. A Pesti balhé címmel készülő vígjáték egy korábban soha nem látott Budapesten játszódik.
Vágólapra másolva!

Tapasztalt alkotótársakkal együtt vág bele a legsikeresebb tévésorozatokat jegyző Lóth Balázs első mozifilmje rendezésébe: a Pesti balhé című vígjáték forgatókönyvét az HBO egyik forgatókönyvíró versenyén fődíjas Kis-Szabó Márkkal és a Merlin Színház társulatából is ismert Inotay Ákossal közösen jegyzi.

A film producerei Fülöp Péter és Hutlassa Barnabás.

Fülöp Péter 15 éve dolgozik a filmszakmában, magyar mozifilmek mellett hazánkban forgatott, amerikai stúdiófilmekben is dolgozott, köztük a World War Z-ben és a Die Hard – Drágább, mint az életed-ben.

Lóth Balázs Forrás: Laszlo Blaho

Hutlassa Barnabás pedig producerként Herendi Gábor Kincsem című szuperprodukciójában és Antal Nimród Viszkis-ében, line producerként Nemes Jeles László Napszálltá-jában is közreműködött, valamint számos reklám és tévésorozat mellett részt vett az Aranyélet-ben is.

A Pesti balhé operatőre Balázs István Balázs lesz.

Az első „Kovács László és Zsigmond Vilmos Magyar Operatőr Díjjal" kitüntetett, Kodak-ösztöndíjas fiatal alkotó a Színház- és Filmművészeti Egyetemen végzett, tanárai voltak többek között: Máthé Tibor, Szász János és Enyedi Ildikó.

A Pesti balhé története


A forgatás a tervek szerint tavasszal kezdődik és a film jövőre lesz látható a mozikban.

– vallja Lóth Balázs forgatókönyvíró-rendező.