Vágólapra másolva!
Hétfő este, Londonban adták át a FIFA gáláján az Év játékosának járó díjat. Egészen nagy sorozat szakadt meg azzal, hogy nem Lionel Messi vagy Cristiano Ronaldo nyerte a díjat, az argentin még a legjobb háromba se fért be. A FIFA nyilvánosságra hozta, ki hogy szavazott, ebből mutatunk most párat, az érdekesebbek közül.

Az már nem titok, hogy az Év játékosa a FIFA-nál a horvát vb-ezüstérmes és a Real Madriddal Bajnokok Ligája-győztes Luka Modric lett. Már azt is tudjuk, hogy a horvát középpályás a szavazatok 29 százalékát kapta. Mögötte korábbi madridi csapattársa, a BL gólkirálya, Cristiano Ronaldo végzett 19 százalékkal, a harmadik Mohamed Szalah lett, 11 százalékkal.

Luka Modric lett az Év játékosa Forrás: Sputnik/Alexey Filippov

Kylian Mbappé 10, Lionel Messi kilencszázaléknyi szavazatot kapott. Az első tízbe még Griezmann, Hazard, De Bruyne, Varane és Harry Kane fért be.

A díjátadóra egyébként Ronaldo mellett Messi sem utazott el.

A FIFA közben azt is nyilvánosságra hozta, hogy ki kire szavazott. Minden nemzet részéről három ember szavazhatott. A válogatott szövetségi kapitánya, a válogatott csapatkapitánya és egy újságíró. Az első helyezés 5, a második 3, a harmadik 1 pontot ért.

Magyar részről Marco Rossi, Dzsudzsák Balázs és Szeli Mátyás szavazott.

Rossinál Modric, Mbappé, Hazard volt a sorrend, Dzsudzsák szerint is Modric volt a legjobb, ő Cristiano Ronaldót hozta be másodiknak, Griezmannt harmadiknak. Szeli Mátyás a Modric-Mbappé-CR hármasra szavazott.

Ami a legjobbak szavazatait illeti, Messinél Modric, Mbappé, CR volt a sorrend, tehát a Barcelona játékosa két madridira, köztük Cristiano Ronaldóra is szavazott.

A végső győztes, Luka Modric csapattársát, a világbajnok Raphael Varane-t hozta ki győztesnek, mögött Cristiano Ronaldo és Griezmann végzett. Érdekes, hogy Cristiano Ronaldo is ugyanígy szavazott, csak saját maga helyett Modricot tette a második helyre.

A franciák csapatkapitánya, Hugo Lloris a Varane, Griezmann, Mbappé sorrendet állította fel, míg a francia szövetségi kapitánynál, Didier Deschamps-nál Griezmann, Varane, Mbappé lett a sorrend.