Vágólapra másolva!
A legutóbbi Super Bowl győztesének, a Philadelphia Eaglesnek eddig is gyötrelmes szezonja volt, most pedig újabb csapás érte az NFL címvédőjét, ugyanis elveszítette kezdőirányítóját, Carson Wentz-et.

Az Eagles szezonja döcögősen, de elfogadhatóan indult, viszont a kezdetek óta elképesztő sérüléshullám sújtja a csapatot, ráadásul az utóbbi időben az eredmények sem jöttek. A 14. fordulóban ki-ki meccsen hosszabbításos vereséget szenvedett a csapat a divíziórivális Dallas Cowboystól, amivel a Philly alighanem a címvédésről is lemondhat, mivel valószínűleg a rájátszásba sem fog bejutni.

A bajokat tetézi, hogy kiderült, a csapat legjobb játékosának, az irányító Carson Wentznek eltört az egyik csigolyája.

Annyi szerencséje van a játékosnak, hogy a sérülés nem igényel műtétet, elég pihentetni, de így sem léphet pályára az egyébként is pokolian nehéznek ígérkező Los Angeles Rams elleni találkozón. Sőt, minden bizonnyal a szezon hátralevő részében sem láthatjuk már a pályán. Helyette Nick Foles fog irányítani az Eaglesben.

Nick Foles legutóbb parádésan helyettesítette Carson Wentzet Forrás: AFP/2018 Getty Images/Mitchell Leff

Wentz tavaly decemberben pont a Rams ellen szenvedett térdszalag-szakadást, ami miatt az egész rájátszást ki kellett hagynia, de Foles olyan remekül játszott, hogy segítségével a Philadelphia megnyerte története első Super Bowlját, a csereirányító pedig MVP-címmel gazdagodott.

Folesnak a holtszezonban rengeteg kérője akadt, de az Eagles nem akart megválni tőle, és úgy tűnik, ez bölcs döntés volt. Most viszont még a tavalyinál is nehezebb dolga lesz.