Saját érintőkijelzőn dolgozhat az Apple

Apple, Iphone 8, bemutatás
Apple CEO Tim Cook speaks about the Apple Watch during a media event at Apple's new headquarters during a media event where Apple is expected to announce a new iPhone and other products in Cupertino, California, on September 12, 2017. / AFP PHOTO / Josh Edelson
Vágólapra másolva!
Elsőként az Apple Watchban tűnhet fel a microLED megjelenítő.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt években az Apple egyre több a termékeiben található komponens tervezése felett vette át az irányítást, például a mobileszközeiben már nagyon régóta a saját A-szériás lapkakészletei dolgoznak. A Bloomberg értesülései szerint az elkövetkező években a vállalat újabb hasonló fontosságú lépésre készül: a legnagyobb titokban saját kijelzőpanel tervezésébe fogott, hogy csökkentese a Samsunghoz és az LG-hez hasonló beszállítóktól való függőségét.

Apple Watch Forrás: AFP/Josh Edelson

A források szerint a vállalat mérnökei a microLED technológiával kísérleteznek. A remények szerint az Apple iPhone X-ben is használt AMOLED-hez képest a saját panel

vékonyabb, alacsonyabb fogyasztású és nagyobb fényerejű lesz.

Az AMOLED és a microLED közös sajátossága, hogy maguk a pixelek bocsájtják ki a fényt, azaz nem igényelnek háttérvilágítást. A kettő közti nagy különbség az alapanyagok terén keresendő: az AMOLED szerves, míg a microLED nem organikus építőelemekből áll.

Egyelőre úgy tűnik, hogy az Apple elsőként az okosórájába szeretné beépíteni a saját fejlesztésű kijelzőjét, már persze ha lesz valami az egész projektből. A legjobb esetben is évekre vagyunk a terv megvalósulásától.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!